Patlidžan punjen heljdom i slaninom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj76823
17/10/2019
"Ako ćete birati omiljeni recept za punjeni patlidžan - izaberite ovaj, koji je em ukusan, em zdrav "
Priprema40 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano29
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Heljda se skuva u hladnoj vodi u odnosu 2:1.

Patlidžan se iseče na 2 dela i zaprži se sa obe strane. Nakon što se ohladi izdubi se unutrašnjost i iseče se na sitno.

Luk, pečurke i slanina se seku na male parčiće i zaprže se u tiganju. Dodaje se i unutrašnjost patlidžana, soli se i začinjava biberom. Dinsta se oko 15 minuta.

Sklanja se sa ringle i dodaje se skuvana heljda, meša se.

Kačkavalj se narenda. Patlidžan se poređa u posudu za pečenje i puni se smesom. Posipa se narendanim kačkavaljem i zapeče se 35-40 minuta u rerni na temperaturi od 180 stepeni.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar