Način pripreme
Tikvice se operu dobro i raseku se po sredini na dve po dužini. Sredina se izgrebe i iseče se na sitno.
Beli luk se iseče na sitno, luk se seče na kocke. Beli luk i luk se zaprže u ulju dok ne postanu prozračni, nakon toga se dodaju isečene tikvice. Prže se uz neprestano mešanje, dok tečnost ne ispari. Dodaje se pola soli.
Paradajz se popari vrelom vodom, oljušti se i pasira se. Dodaje se u tikvice, meša se i sve se kuva na laganoj vatri 4 minuta. Prezle se pomešaju sa pola narendanog kačkavalja, dodaje se mirođija i meša se. Dodaje se u nadev.
Preostalom solju se posipaju polovine tikvica, koje se ređaju u masnoćom namazanu posudu za pečenje. Pune se gotovim nadevom i posipaju se preostalim kačkavaljem. Peku se 20 minuta na 190 stepeni.