Prženi krompir sa pečurkama na ruski način

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79603
18/10/2019
"Nije bitno koliko je sati - uvek je vreme za ovo ukusno jelo, ako nas pitate "
Priprema25 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno85 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano104
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Meso se iseče na sitne kocke. Slanina se iseče na kocke i zaprži se u ulju. Dodaje se meso. Prži se, pri čemu se meša s vremena na vreme. Luk se seče na sitno, pečurke se seku na kriške.

Dodaje se luk i jelo se ostavlja da se prži na srednjoj vatri pod poklopcem.

Za to vreme se seče krompir, prethodno opran, ne ljušti se.

Seče se na četvrtine i dodaje se u meso sa lukom. Sve se prži uz neprestano mešanje deset minuta.

Dodaju se pečurke i jelo se prži još 20 minuta. Servira se toplo posuto sitno isečenim peršunom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar