Pržena pohovana riba hek sa sosom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77003
22/10/2019
"Pohovana riba hek za sliku i priliku, svako želi da je proba "
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano28
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • riba hek - 4 parčeta (oko 1 kg)
  • so
  • biber
  • ulje - za prženje
  • prezle - 200 g
  • jaje - 1 komad
  • Za sos
  • kiselo mleko - 1/2 čaše
  • limun - 1/2 komada
  • majonez - 100 g
  • so - po ukusu
  • biber - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Prčićima ribe odvojinmo kosti da budu file, ili ih po želji pržimo tako cele, samo ako su parčići manji, da se dobro isprže.

Pohujemo svako pare u jajetu i prezlama i stavljamo u zagrejano ulje pržeći ih sa obe strane.

Sastojke za sos pomešamo u jednu posudicu u mutimo dobro. Blago ohladimo.

Serviramo hek sa garnirungom po želji, preliven mlečno-kiselim sosom.

Nek vam je slatko!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar