Domaći ražani hleb

MarijaMarijaPočetnik7
21/10/2019
"Nema slađeg od domaćeg!"
Priprema60 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno90 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano196
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom sedmice7
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kvasac - 15 gr
  • voda - 2 dl
  • ulje - 1 kašika
  • so - 1 kašičica
  • ražano brašno - 300 gr
  • pšenično belo brašno - 100 gr
* merne jedinice

Način pripreme

U 2 dl mlake vode razmutiti 15 gr kvasca. Dodati kašiku ulja i malo soli.

Dodati 400 gr ražanog i 100 gr belog brašna.

Ostaviti na toplom da odstoji pola sata, pa izručiti u pleh i peći na temperaturi od 200 stepeni oko pola sata.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar