Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Integralni Hleb»Mešan integralno-ražani hleb

Mešan integralno-ražani hleb

LiudmilaLiudmila
Inovator
4661591k151
Mešan integralno-ražani hleb
Fotografije: Liudmila
1 / 5
14/12/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
8
"Veoma lako se pravi, a i tako je ukusno, mirisno i lepo da obradujemo sebe ili svoju porodicu lako mešanim integralno-ražanim hlepčićem"

Potrebni sastojci

  • integralno brašno - 1 šolja, pšeničnom tip 1850
  • ražano brašno - 1 šolja, integralno
  • so - 1 kašičica, s vrha
  • kvasac - 7 g
  • šećer - prstohvat
  • mlaka voda - 1 šolja
  • biljna masnoća - 2 supene kašike
  • miks semenki - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Moja mera je čaša zapremine 250 ml.

Veoma je lako da se napravi, a tako je ukusno, mirisno i toliko lepo da obradujemo sebe ili svoju porodicu sa jednostanvo mešanim integralno-ražanim hlepčićem.

Zdravo! Nedeljnu večeru počinjemo jednim mirisnim i vrućim hlepčićem!

Mešani integralno-ražani hlepčić.

Veoma je lako da se napravi, a tako je ukusan, mirisan i toliko lepo da njime obradujemo sebe ili ili svoju porodicu.

Prvo sam dobro pomešala obe vrste brašna u dubokoj posudi, dodala sam so i izmešala sam još malo. U čašu u kojoj meki stavila sam kvasac i prstohvat šećera i dodala sam mlaku vodu, dok se čaša ne napuni.

Izmešala sam i bez čekanja sipala sam tečnost u brašno. Dodala sam i ulje. Dobro sam izmešala dok se ne oblikuje lepljiva lopta testa.

Posudu sam pokrila providnom folijom i ostavila sam da nadođe na otprilike sat vremena.

Premesila sam masnim rukama sasvima lagano, da ne izbacim vazduh, koliko je potrebno da ga sakupim u hleb, i stavila sam u elipsoidnu vatrostalnu posudu sa poklopcem, zgodnu posdicu, posle sam napravila tri razreza odozgo i posula sam semenkama.

Stavila sam poklopac i stavila sam ga u hladnu rernu tako što sam je uključila na 200 stepeni. Integralni hleb sam pekla sa poklopcem otprilike 30 minuta, treba da nadođe i da se zapeče. Nakon toga sam skinula poklopac i pekla još desetak minuta.

Proverite drvenim štapićem, treba da bude suv. Inače, ova vrsta brašna je teška kada podignete posudu možda će vam izgledati sirovo. Zato ja proveravam štapićem.

Ovo je jedan dosta jednostavan recept za domaći integralni hleb. A rezultat je veoma dobar!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: