Način pripreme
U dubokoj posudi pomešamo kvasac, toplu vodu, med i dve kašike belog brašna.
Sve to promešamo veoma dobro i ostavljamo oko 10 minuta sa strane.
Spremamo posudu za pečenje, blago namažemo dno i zidove masnoćom i stavljamo papir za pečenje.
U drugoj posudi pomešamo dve vrste brašna, a dodajemo i so.
Pravimo udubljenje i sipamo unutra aktiviran kvasac i maslinovo ulje.
Zamesimo meko testo, a mešenje traje oko 10-15 minuta.
Na radnu površinu stavljamo testo i dodajemo pistaće.
Dodatno zamesimo da se koštunjavo voće rasporedi ravnomerno u testu.
Oblikujemo po želji i stavljamo u posudu za pečenje.
Ja sam oformila loptu, uvila krpom i ostavila da naraste.
Nakon što je hleb udvostručio svoj obim, pravim tri razreza i posipam brašnom.
Uključujem rerni da se zagreje na 220 stepeni. Nakon što se zagreje stavljamo hleb da se peče.
Pečenje traje oko 35-40 minuta.
Nakon što se ispeče vadim iz posude za pečenje i ostavljam da se ohladi.
Jednostavn ražani hleb je gotov.