Način pripreme
Prosejte dve vrste brašna i stavite u posudu. Dodajte prstohvat soli. Sipajte vodu u kojoj ste rastvorili kvasac i jednu supenu kašiku mesa. Počnite da mesite dok ne dobijete glatko i elastično testo.
Ako je potrebno dodajte prilikom mešenja još brašna. Stavite testo u posudu.
Pokrijte parčetom najlona ili krpom. Ostavite na toplom dok se ne udvostruči.
Nadošlo testo izvadite na brašnom posutu radnu površinu. Od njega kidajte malo parče. Napravite loptu i stavite u veliki pleh, obložen papirom za pečenje.
Namažite lopticu četkom, potopljenom u vodu i pospite obilno semenom maka. Od preostalog brašna napravite fitilje jednake veličine i težine.
Rasporedite ih oko lopte, uvijte ih lagano da se približe jedan drugom.
Pospite hleb brašnom i uz pomoć oštrog noža prorežite fitilje.
Sačekajte 20 minuta da testo odstoji. Pecite ražani hleb spiralu na 200 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni oko 35- 40 minut.