Evropski inćun sa belim vinom u đuvečari

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77153
28/10/2019
"Vadite đuvečaru i ostalo će se srediti samo od sebe, a krajnji rezultat će premašiti vaša očekivanja "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano13
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • evropki inćun - 1 kg, očišćen
  • ulje - 1 šolja
  • belo vino - 1 šolja
  • beli luk - 6 čenova
  • luk - 3 glavice, velike
  • peršun - 1 vezica
  • biber - 1 prstohvat
  • so - po ukusu
  • lovorov list - 3 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Posolimo očišćenu ribu i stavljamo je u glinenu posudu.

Sečemo luk na kolutove i poređamo ga preko ribe.

Začinjavamo sitno isečenim belim lukom, biberom, lovorovim listom, peršunom i solju.

Prelivamo ribu belim vinom i uljem.

Pečemo u umerenoj rerni dok ne bude gotovo.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar