Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Evropski inćun u rerni

Evropski inćun u rerni

Elena TodorovaElena Todorova
Kuvar
30271
Evropski inćun u rerni1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Predosećamo da ćete spremiti sjajan ručak za čas, a da li ćete nas pozvati?"

Potrebni sastojci

  • evropski inćun - 1 kg
  • paradajz - 1 kg
  • peršun - 1 vezica
  • beli luk - 6 čenova
  • maslinovo ulje - 1 šolja
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite ribu pod jakim mlazom hladne vode. Odstranite glave i iznutrice riba i posolite ih.

Poređajte posoljene ribe u prethodno namazanoj posudi za pečenje, pokrijte ih narendanim paradajzom i gnječenim čenovima belog luka. Prelijte ostatkom maslinovog ulja i začinite biberom.

Pecite ribu 10 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, nakon toga smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite još 30 minuta.

Pre serviranja pospite obilno svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti