Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Đuveč»Evropski inćun sa belim vinom u đuvečari

Evropski inćun sa belim vinom u đuvečari

Kristina ChernikovaKristina Chernikova
Glavni urednik
69184
Evropski inćun sa belim vinom u đuvečari1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Vadite đuvečaru i ostalo će se srediti samo od sebe, a krajnji rezultat će premašiti vaša očekivanja"

Potrebni sastojci

  • evropki inćun - 1 kg, očišćen
  • ulje - 1 šolja
  • belo vino - 1 šolja
  • beli luk - 6 čenova
  • luk - 3 glavice, velike
  • peršun - 1 vezica
  • biber - 1 prstohvat
  • so - po ukusu
  • lovorov list - 3 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Posolimo očišćenu ribu i stavljamo je u glinenu posudu.

Sečemo luk na kolutove i poređamo ga preko ribe.

Začinjavamo sitno isečenim belim lukom, biberom, lovorovim listom, peršunom i solju.

Prelivamo ribu belim vinom i uljem.

Pečemo u umerenoj rerni dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti