Pirinčane lopte sa šunkom, topljenim sirom i sosom Marinara

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj80073
28/10/2019
"Uzmite kecelje, ovo jelo se neće spremiti samo, ali smo sigurni da jedva čekate da ga probate "
Priprema45 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno105 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano109
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U pirinač skuvan u posoljenoj vodi, nakon što ga ocedite, dodajte jaje, pečene paprike isečene na sitno, peršun, so i biber po ukusu.

Od zamešane smese oformite lopte željene veličine. Obavijte parčiće topljenog sira šunkom i stavite u lopte, dobro ih oblikujući. Svaka se uvalja u prezle i prži se u zagrejanoj masnoći.

Izdinstajte luk i beli luk za sos i dodajte paradajz, ali bez ljuske. Kuvajte sos dok tečnost ne ispari, i dodajte prstohvat šećera, so, biber, bosiljak i majčinu dušicu.

Servirajte pirinčane lopte preko sosa Marinara.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar