Brz gratin sa gnječenim krompirom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77003
31/10/2019
"Em bude brže sa gnječenim krompirom, em ukusnije - probajte sami "
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano79
  • Pregledi tokom meseca71
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • sveže mleko - 250 ml
  • sir - 200 g
  • jaja - 3 koamda, umućena
  • oraščić - 1 prstohvat
  • čubar - odokativno
  • kumin - 1/2 kašičice, mleveni
  • biber - mlevni, po ukusu
  • kačkavalj - 150 g, narendan
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir se skuva i oljušti se. Izgnječite ga grubo, nemojte ga pretvarati u pire.

Dodajte mu sve ostale sastojke i dobro promešajte na kraju sa narendanim kačkavaljem.

Možete da dolijete i oko 50 ml masnoće.

Rasporedite smesu u podmazanu vatrostalnu posudu.

Stavite gratin od krompira da se isepeče u umereno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne bude gotov.

Po želji gotov gratin pospite sa još malo rendanog kačkavalja i vratite u rernu da se istopi.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar