Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjeni patlidžan»Punjeni patlidžan sa kinoom

Punjeni patlidžan sa kinoom

Punjeni patlidžan sa kinoom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
8
"Malo neobičniji punjeni patlidžani sa ukusnim i zdravim nadevom"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 4 komada
  • kinoa - 150 g
  • pečurke - oko 300 g
  • luk - 1 glavica
  • paprike - 2 komada (crvena i zelena)
  • paradajz - 1 komad
  • šećer - 1 prstohvat
  • so
  • biber
  • majčina dušica
  • ulje
  • parmezan
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžani se iseku po dužini na pola. Izdube se, posole i ostave otprilike 30 min. da se iscede.

Kinoa se natapa otprilike 30 min. Opere se i kuva se u odnosu 2:1 (dva dela vode nasuprot jednom delu kinoe). Kada voda počne da ključa, ostavi se tako oko 20 min. na tihoj vatri.

U dubokom tiganju se izdinsta sitno iseckan luk zajedno sa iseckanom zelenom i crvenom paprikom i pečurkama. Začini se sa soli, biberom i majčinom dušicom.

Na kraju se dodaje jedan usitnjen paradajz i prstohvat šećera. U smesu se dodaje i kinoa. Lepo se promeša.

Operu se patlidžani i poređaju se kao čamčići u tepsiju. Pune se smesom. Nakon toga se zapeku oko 30 min. na 180 stepeni u rerni.

Gotovi punjeni patlidžani mogu da se posluže sa parmezanom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: