Lignje na mediteranski način

Милица ПавловићМилица ПавловићPočetnik
05/11/2019
"Ne tražite savršene lignje - mi mo ih već pronašli i ručkamo ih, a vi zapišite recept "
Priprema40 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno55 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano54
  • Pregledi tokom meseca52
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • lignje - 250 g
  • so
  • limunov sok - od 1 limuna
  • pivo - 1 šolja
  • brašno - 1 šolja (ne manje)
  • lovorov list - 1 komad
  • brašno - za uvaljati
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i očistite lignje. Isecite ih na kružiće.

U posudu stavite prstohvat soli, lovorov list i limunov sok.

Dodajte lignje. Dobro promešajte. Posudu prekrijte streć folijom ili poklopcem i ostavite na pola sata u frižideru.

Izvadite i iscedite lignje.

U drugu posudu pomešajte pivo sa brašnom. Metalnom žicom umutite prezle.

Uvaljajte svaki kružić lignje, prvo u brašno, a nakon toga u smesu od piva.

Pržite pohovane lignje u dobro zagrejanom ulju sa obe strane da se dobije zlatkasta boja.

Izvadite lignje na mediteranski način i ubrusom pokupite masnoću.

Obavezno servirajte sa kriškama limuna i majonezom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar