Pileća supa sa krompirom i farfalinima

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj80073
05/11/2019
"Drugačija, ali isto toliko ukusna - savršena pileća čorba "
Priprema15 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno65 min.
Porcije7
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano30
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • voda - 2 litra
  • pileće meso - 500 g, file
  • krompir - 3 komada
  • farfalini - 150 g
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • so - 1 prstohvat
  • biber - 1/4 kašičice, mleveni
  • lovorov list - 1 komad
  • ulje - 2 kašike
  • peršun - 4 struka
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se spušta u šerpu sa vodom. Nakon što provri ringla se smanjuje i kuva se sat i po, pri čemu se povremeno sklanja pena.

Šargarepa se narenda na krupno rende, luk se iseče na sitno. Luk i šaragrepa se zaprže na srednjoj vatri u ulju dok ne omekšaju. Dodaje se so i prži se još minut. Krompir se oljušti i iseče na kocke.

Meso se vadi iz bujona i seče se na kocke. Bujon se stavlja da provri bez mesa, dodaje se krompir i farfalini, nakon deset minuta se dodaje meso, šargarepe i luk.

Dodaje se biber i lovorov list. Kuva se 10 minuta i servira se vruća, pri čemu se posipa sitno isečenim peršunom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar