Čorba od pečuraka, bundeve i praziluka

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18792
05/11/2019
"Kada ti daju praziluk - šta drugo da napraviš - čorbu praviš, razume se "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano82
  • Pregledi tokom meseca81
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pečurke - 1 šolja
  • bundeva - 1 šolja, očišćena i naseckana na kockice
  • praziluk - 1 struk, naseckan na sitno
  • ulje - 1/2 šoljice
  • pirinač - 2 - 3 kašike
  • origano - po ukusu
  • piskavica - po ukusu
  • kurkuma - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Naseckane pečurke i praziluk dinstajte na ulju. Dodajte origano, kurkurmu, piskavicu, biber i so po ukusu.

Dodajte 8 šolja tople vode i kada proključa dodajte 2-3 kašike pirinča.

Kada se pirinač skoro skuva, dodajte i naseckane kockice bundeve.

Kuvajte čorbu još malo, dok ne bude gotova. Poslužite uz jabukovo sirće ili sok od limuna.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar