Čorba sa pačetinom i boranijom

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
07/11/2019
"Ko se razume u čorbe, ovde staje, i dodatno sipa, jer je sjajna "
Priprema15 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno65 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pačije meso - 300 g
  • boranija - 1 šolja, zamrznuta
  • luk - 1 komad
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • biber
  • piskavica
  • origano - po ukusu
  • kukuruzno brašno - 1 - 2 kašičice
  • rezanca - 2 - 3 kašike
  • kiselo mleko - 3 kašike
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo meso na zalogaje, prelivamo vodom, stavljamo da provri. Prospemo vodu i operemo meso. U šerpi disntamo isečen luk sa malo ulja. (Ulja ne treba da je mnogo jer je pačije meso masnije).

Kada luk omekša dodajemo 1-2 kašičice kukuruznog brašna i 1/2 kašičice aleve paprike. Sipamo 1-2 litra vode i dodajemo pačije meso.

Kada se skuva, dodajemo zamrznutu boraniju, so, piskavicu, biber i origano. Kada se meso i boranija skuvaju sipamo rezanca i kuvamo čorbu još nekoliko minuta dok ne bude gotovo.

Ako je neophodno dolivamo toplu vodu. Začinjavamo čorbu sa umućenim kiselim mlekom. Za više arome pri serviranju dodajemo isečen svež peršun.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar