Način pripreme
Pileće grudi se operu i osuše. Da bi bile krhkije mogu da se mariniraju prethodno u svežem mleku tokom jedne noći. Ako preskočite da ih učinite krhkijim na ovaj način, nije problem jer će pri pravilnom spramanju pileći file svakako biti krhak. Tajna je da se vremenski ne pretera.
Brokoli se iskida na ružice i opere se. Blanšira se u kipućoj posoljenoj vodi 5-6 minuta i ocedi se.
Maslac i maslinovo ulje se zagrevaju na jakoj vatri.
Još pre nego što se maslac potpuno otopio, stavljaju se pileće grudi krupno isečene i posipaju se ruzmarinom. Zaprže se dok ne postanu blago zlataste sa obe strane - po dva minuta svakoj treba da bude dovoljno.
Sok od jedne pomorandže se iscedi direktno preko njih i kuva se minut dva dok se blago ne redukuje i dobro se stopi sa maslacem.
Dodaju se brokoli za kratko da upiju maslac i pomorandžu i na kraju se sve posoli po ukusu.
Jelo se servira toplo zajedno sa sosom koji je ostao. Ukrašava se parićima od polovine pomorandže.
Volim brza i ukusna jela i ovaj prženi file s maslacem i brokolijem je jedno od njih.
Štedi vreme i trud, a rezultat je sjajan.
Uživajte u njemu i vi!