Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Pečena Svinjetina»Pečena svinjetina u vatrostalnoj posudi

Pečena svinjetina u vatrostalnoj posudi

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k4919k410
Pečena svinjetina u vatrostalnoj posudi
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 4
09/11/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
140 min.
Ukupno
160 min.
Porcije
6
"Sa hrskavom koricom i aromom koja zadivljuje - savršena pečena svinjetina je željen gost na svakoj trpezi"

Potrebni sastojci

  • svinjsle grudi - 800 g, bez kostiju
  • so - 1 kašičica, ravna
  • biber
  • senf - 1 kašičica
  • kumin - 1 kašičica
  • dimljena aleva paprika - 1 kašičica, ravna
  • ulje - 50 ml
  • origano - 1 kašičica
  • voda - 200 ml
  • krompir - 2 velika
  • limun
  • salata
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi se pomešaju ulje, dimljena aleva paprika, biber, so, origano, senf i kumin.

Celo parče svinjskog mesa se namaže dobijenom smesom.

Krompir (oljušten) se iseče na debele krugove i poređa se u vatrostalnu posudu na dno koje je namazano uljem. Posipa se sa malo soli, čubra i začina za krompir.

Meso se ostavlja na hladnom jedan sat, da upije arome začina.

Stavlja se preko krompir i sipa se šolja vode da prekrije krompir.

Pokriva se aluminijumskom folijom, peče se na laganoj vatri u zagrejanoj rerni na 160 stepeni oko 2 sata.

Sklanja se folija i svinjetina se peče još 20-30 minuta na 180 stepeni da se dobije korica ali da ne pregori, jer će postati suva.

Izvadi se svinjetina sa krompirom i ostavlja se da se blago ohladi i da odstoji. Na daski se iseče na kriške i servira se sa krompirom, salatom, kriškama limuna i čašom crvenog vina.

Veoma ukusna pečena svinjetina u vatrostalnoj posudi!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: