Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Pogača»Lorina i Stojanova pamuk pogača

Lorina i Stojanova pamuk pogača

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9782494k224
Lorina i Stojanova pamuk pogača
Fotografije: Maria Simova
1 / 5
11/11/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
15
"I kada gosti pitaju kakva je ta ukusna pogača, sa kojom ste ih počastili, znate šta da odgovorite"

Potrebni sastojci

  • brašno - 550 g
  • voda - 150 ml, topla
  • maslinovo ulje - 120 ml
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • mleko - 50 ml, toplo
  • kvasac - 20 g, svež
  • maslac - za mazanje posude
  • jaja - za mazanje pogače
  • seme maka - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi namrvite kvasac i dodajte šećer, dodajte toplo mleko i ostavite da naraste.

U posudu prosejte brašno i dodajte so, promešajte i oformite udubljenje. U njega sipajte vodu, maslinovo ulje i narasli kvasac, zamesite meko i elastično testo, ostavite da naraste na topom jedan sat.

Podelite naraslo testo na 15 malih loptica i poređajte ih u posudu za pečenje sa malo maslaca, ostavite da naraste 40 minuta.

Namažite pogaču umućenim jajetom sa malo vode i pospite semenom maka.

Stavite posudu u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite pamuk pogaču dok ne bude gotova oko 30 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Veca
Veca
Fantastična pogača
12.11.2019 14:13