Način pripreme
Za pripremu kora u posudi pomešajte prosejano brašno, vanilu, prašak za pecivo i brašno od rogača (kakao).
U drugoj posudi umutite jaja sa šećerom. Mutite mikserom oko 10 minuta. Nakon toga dodajte ulje, kafu i mlaćenicu.
Mlaćenicu možete napraviti tako što ćete u jednu šolju svežeg mleka dodati po 1 supenu kašiku soka od limuna
Kad se sastojci dobro umute dodajte i suve sastojke. Dobijenu smesu rasporedite u tri jednaka pleha prečnika oko 20-25 cm, prethodno namazana.
Kore pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 10 stepeni oko 20-30 minuta (proverite čačkalicom za zube).
Sačekajte da se da se ohladi dobro i tek onda počnite da slažete tortu.
Stavite koru i namažite šlagom, ponovo kora, šlag itd.
Tortu namažite kremom od pavlake, ukrasite jagodama ili kriškama banane i prelijte čokoladom i pavlakom rastopljenim na pari.
Tortu od pavlake ostavite u frižider minimum 4-5 sati.