Način pripreme
Pomešajte izgnječeni krompir sa uljem, šećerom, kakaom, vanilom i dobro umutite mikserom. Dodajte dva jajeta i mutite dok ne dobiejte glatku smesu. Dodajte brašno, prašak za pecivo i so.
Sipajte dve i po šolje dobijenog testa na namazan plitak pleh, prečnika 10x10 cm. Mutite mikserom sitan sit i dodatnu trećinu šolje šećera, dodajte dodatno jaje i mutite dok ne dobijete glatku smesu.
Sipajte smesu preko raspoređenog testa, odozgo pospite kolač preostalim delom testa. Mešajte viljuškom dva gornja sloja da dobijete mermerne šare.
Pecite 25-30 minuta na 200 stepeni ili proverite čačkalicom za zube. Ostavite da se ohladi u plehu ili na rešetku. Isecite na pravouaone blokčiće. Čuvajte u dobro zatvorenoj posudi u frižideru.