Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjeni paradajz»Paradajz, punjen pilećim iznutricama

Paradajz, punjen pilećim iznutricama

Vanya  VelichkovaVanya Velichkova
Pomoćnik kuvara
323109216
Paradajz, punjen pilećim iznutricama2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
5
"Nemojte nam se zahvaljivati na odličnoj ideji - dovoljno je da kažete jednom za naše zdravlje i da nas po dobru pamtite"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 500 g, krupniji
  • pileće iznutrice - 100 g, pržene
  • prezle - 1 supena kašika
  • peršun - 1 supena kašika
  • beli luk - 1 čen
  • majčina dušica
  • ulje
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

/undefined Paradajz operemo, osušimo, odozgo odsečemo poklopac i izvadimo unutrašnjost.

Pileće iznutrice sečemo sitno i pomešamo sa prezlama, peršunom, izgnječenim bleim lukom, majčinom dušicom, biberom i solju po ukusu.

Paradajz napunimo ovom smesom, pokrivmao i uvijamo u foliju. Pečemo 15 minuta na roštilju. Serviramo na tanjiru zajedno sa folijom.

Umesto paradajza možete napuniti velike glavice luka ili paprike.

Pileće iznutrice zamenimo mlevenim mesom ili začinjenim kuvanim pirinčem. U ovom slučaju punjeno povrće serviramo kao prilog uz pečeno meso na roštilju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: