Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Hlepčići»Mini hlepčići od kukuruznog i pšeničnog brašna

Mini hlepčići od kukuruznog i pšeničnog brašna

Asya ZaevskaAsya Zaevska
Kuvar
13133670
Mini hlepčići od kukuruznog i pšeničnog brašna3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
15
"Svaka dobra domaćica zna kako da pripremi ukusne mini hlepčiće, kao što su ovi ovde, za tren oka"

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 1/2 kofice
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • crvene paprike - 1 komad
  • luk - 1/2 glavice (ja volim sa crvenim)
  • svinjsko meso - 200 g, dimljeno
  • jaja - 1 komad
  • sir - 100 g
  • so - 1 kašičica
  • kurkuma - 1/2 kašičice
  • biber - 1/2 kašičice
  • kukuruzni griz - 5 supenih kašika, punih
  • brašno - 10 supenih kašika, punih
  • ulje - za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Prebacite u posudu kiselo mleko i prašak za pecivo i umutite.

Dodajte jaje, dimljeno meso, začine, prethodno sitno iseckan luk i papriku i mrvljeni sir.

Nakon toga dodajte kukuruzni griz i brašno. Dobro promešajte.

Treba da dobijete gustu smesu, koja akda se uzme kašikom da ostaje na njoj.

Obilno namažite veliki pravougaoni pleh.

Uzmite jednu veliku supenu kašiku od smese i stavite u pleh. Ponovite dok ne potrošite smesu.

Nemojte praviti obik, on se sam napravi.

Nakon što rasporedite smesu (ja sam dobila 15 kukuruznih hlepčića) stavite pleh u ugrejanu rernu an 200 stepeni 20 minuta.

Servirajte hlepčiće sa kukuruznim i pšeničnim brašnom sa kiselim mlekom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: