Pirinač sa maslinama i kiselim krastavčićima

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79403
18/11/2019
"Postan pirinač, koji je odličan garnirung ili lagano vegetarijansko jelo "
Priprema10 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno35 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano76
  • Pregledi tokom meseca17
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • Za varivo
  • pirinač - 1 šolja
  • himalajska so - 1 kašičica
  • šarlan - 1 kašika
  • biber - 1 prstohvat
  • voda - 2 šolje
  • kiseli krastavčići - 3 komada
  • masline - 1 šaka, sorta Kalamate
  • mirođija - 1/2 vezice
  • orasi - 3 - 4 kašike za posipanje
  • šarlan - 1 kašika
  • balsamiko sirće - po želji, po ukusu
  • biber - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvamo pirinač u kuvalu za piirnač ili multikukeru, pazeći na tačne proporcije! Kad je skuvan ostavljamo ga da se ohladi.

Sečemo kisele krastavčiće na polumesece, sečemo mesnati deo maslina oko koštice, sečemo mirođiju na sitno.

Doodajemo ova tri sastojka u ohlađeni pirinač i začinjavamo sokom iz tegle kiselih krastavčića, šarlanom, prstohvatom bibera i balsamiko sirćetom po želji.

Mešamo temeljno i serviramo u lepom tanjiru kao salatu, ukrašenu maslinama i posutu izmrvljenim orasima!

Neočekivano dobra kombinacija ukusa, prijatnog osvežavajućeg efekta! Vegan pirinčana salata, pogodna za letnji ručak!

Čudesan ukus!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar