Način pripreme
Za pripremu krema:
Maslac se muti dok ne pobeli, dodaje se maskarpone i ponovo se meša. Sipa se kondenzovano mleko, a na kraju se dodaje i kokos. Posuda se prekrije folijom i ostavi se na jednu noć u frižideru, kako bi mogao krem da se stegne i kokos da omekne.
Za pripremu čokoldnog ganaša:
U posudu se izlomi čokolada. Pavlake se zagreju tako da počnu da kipe i sipaju se na čokoladu. Ostavi se na 30-40 sekundi, da omekne, a nakon toga se meša dok se ne dobije homogena smesa. Prekriva se folijom i stavlja se u frižider da odstoji jednu noć. Pre upotrebe se umuti mikserom da se dobije sipkast krem.
Rerna se zagreje na 170 stepeni, pripremi se kalup prečnika 25 cm, od papira za pečenje se iseku krugovi i izmeri se osnovni sud u kome će se smesa mutiti.
Belanca, vanila i sveže mleko se umute u posudi. U dubokoj posudi se pomeša brašno, prašak za pecivo, šećer i so. U njih se pažljivo u delovima dodaje maslac i kokosovo mleko i muti se u niskim obrtajima. Brzina se postepeno pojačava i muti se 2-3 minute dok smesa ne posten mekana i bela.
Belanca se dodaju 3-4 puta, pomešani sa svežim mlekom i sve se ponovo dobro promeša, tako da se očiste i zidovi i dno posude. Cela smesa se odmerava, izvadi se težina posude u prazno stanje i ostala količina se razdvoji na 6 jednakih delova. Na taj način ćete dobiti kore jednakih veličina. Rasporedite smesu u 6 posudica i dodajte boje - ljubičastu, plavu, zelenu, žutu, narandžastu i zelenu.
Tepsija u kojoj će se peći se napršće sprejem ili se naulji. Stavi se papir za pečenje na dno i napršće se. Raporedise količina i pažljivo se izravna kašikom ili spatulom. Stavlja se u zagrejanu rernu i ostavi se da se peče 15-20 minuta ili dok čačkalica koju zabodemo ne bude suva.
Površina kore ne bi smela da pocrni, već da boja ostane ista. Gotova kora se okreće na metalnu rešetku, prekrivenu papirom za pečenje i tepsija se priprema za sledeću koru. Proces se ponavlja i sa ostalim bojama.
Sastavljanje torte:
Kore se ređaju sledećim redosledom odozdo ka gore - ljubičasta, plava, zelena, žuta, narandžasta, crvena. Nema potrebe da natapate kore, jer je krem dovoljno vlažan, a ni kore nisu suve. Između kora se raspoređuje gotov krem, prekrivaju se i zidovi torte. Odozgo se na tortu stavlja čokoladni ganaš i pravi se bord uz pomoć šprica. Sa strane se torta prekriva kokosom. Bilo bi dobro da kokos torta odstoji makar 1 dan u frižideru.