Način pripreme
Rastvorite kvasac i šećer u toploj vodi. Prosejte brašno u činiju. Dolijte vodu, dodajte šećer i so i umesite meko testo. Stavite ga u nabrašnjenu posudu, namažite maslinovim uljem i posudu prekrijte komadom najlon kese i navlaženom krpom. Ostavite na toplom mestu, dok testo ne udvostruči svoj obim.
Dok se to dešava, pripremite punjenje. Zagrejte kafenu šolju maslinovog ulja u velikom odogovarajućem tiganju. Isecite povrće na jednake komade. Prepržite luk 3 minute, stavite patlidžan i njega pržite 3 minute, sledi krompir - ponovo 3 minute prženja, dolazi red na papriku i tikvice - njih zajedno stavite i ponovo pržite 3 minute.
Na kraju dodajte paradajz. Začinite sa soli, prstohvatom bibera i sitno iseckanim svežim ruzmarinom. Nalijte čašu tople vode i dinstajte dok povrće ne ostane u masti.
Redosled i vreme prženja povrća je veoma važno, ako želeit eda bude em skuvano, em blago hrskavo. Ostavite punjenje da se ohladi.
Naraslo testo rasporedite na dva dela, jedno da bude, manje. Veći komad raporedite na papir za pečenje i prebacite u tepsiju tako da krajevi blago prelaze preko stranica.
Sipajte punjenje i izravnajte pogaču. Razvijte manje parče testa, prekrijte ga povrćem i krajeve testa okrenite ka unutra, tako što ih stegnete. Pospite sa malo krupne morske soli.
Ostavite na 15 minuta da testo odmori. Punjenu pogaču pecite na 190 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni dok se ne dobije lepa zlatkasta boja punjene pogače Ratatuj.