Sarme sa listom od cvekle i mlečnim sosom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
105
727
26/11/2019
"Toliko krhke, toliko uksne sarmice se pravi sa mnogo meraka, mnogo strpljenja i sa ovim svežim listovima "
Priprema40 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno85 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano59
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • listovi cvekle - 25 - 30 komada
  • mleveno meso - 250 g
  • luk - 3 glavice ili 2 vezice, mladi
  • pirinač - 1 šolja
  • paradajz pire - 1 kašika
  • ulje - 1 1/2 šolja
  • peršu - 1/2 vezice
  • nana - listovi od 3 - 4 sveže grančice
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so
  • biber - po ukusu
  • za sos
  • kiselo mleko - 1 čaša
  • beli luk - 3 - 4 čena
* merne jedinice
Sarme

Način pripreme

Zagrejte ulje i zapržite sitno isečen luk dok ne omekša. Dodajte mleveno meso i zapržite dok ne pobeli, nakon toga dodajte paradajz pire i pirinač.

Sipajte vodu i dinstajte na tihoj vatri dok pirinač ne nabubri.

Začinite začinima.

Dok se nadev kuva poparite listove cvekle.

Pažljivo uvijajte sarmice i poređajte ih u namazanu posudu za pečenje.

Dolijte vodu do polovine sarmica i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Servirajte sarmice sa listovima cvekle sa kiselim mlekom sa belim lukom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar