Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od Povrća»Francuska supa sa prazilukom Višisoaz

Francuska supa sa prazilukom Višisoaz

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5871912k129
Francuska supa sa prazilukom Višisoaz
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 3
27/11/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
3
"Ukusan francuski specijalitet - supa sa prazilukom za svaki dan i svako vreme, prijatno"

Potrebni sastojci

  • krompir - 500 g
  • praziluk - 2 struka, beli deo
  • pavlaka - 200 ml, tečna za kuvanje
  • bujon od povrća - 500 - 600 ml
  • kisela pavlaka - za serviranje
  • maslac - 20 g
  • biber - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite i isecite krompir na parčiće.

Od praziluka isecite samo beli deo na kolutove.

U šerpi istopite maslac, dodajte praziluk i zapržite na kratko.

Dodajte isečen krompir i prekrijte povrće bujonom od povrća.

Možete da koristite i pileći. Kuvajte dok krompir ne bude gotov.

Pasirajte supu od povrća dok ne bude glatka.

Razredite krompir krem supu sa prazilukom tečnom pavlakom do željene gustine. Začinite prstohvatom bibera.

Francuska supa sa prazilukom Višisoaz se servira hladna sa kašikom kisele pavlake!

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: