Način pripreme
Operite glavice belog luka i ne ljušteći ih prepolovite svaku porpečno.
Poređajte razrezima na dole u posudu za pečenje obilno namazanu sa delom maslinovog ulja. Ispecite oko 25-30 minuta na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni.
Čim se blago prohladi, da se ne ispečete, izvadite čenove iz gnezda ili ih samo blago tresnite i sami će ispasti. Izgnječite ih presom ili ih pasirajte.
Zagrejte šerpu sa ostatkom maslinovog ulja, ako vam je na dnu posude za pečenje ostalo od pečenja belog luka stavite i njega. Čim se zagreje (ali ne treba da se dimi, jer postaje štetno), sipajte brašno odjednom i mešajte dok se ne proprži i prijatno zamiriše. Stavite pastu od belog luka.
Nalijte u porcijama bujon uz neprestano mešanje, da se homogenizuje sve i ostavite tako da se krčka oko 15 minuta na tihoj vatri.
Stavite rezanca, začine i so po ukusu i kuvajte dok rezanca ne budu gotova.
Servirajte supu vruću dok po želji posipate sveže iseckanim peršunom.
Prijatno.