Francuska supa sa belim lukom

Mariola Pantelic
Mariola Pantelic
Početnik
21/07/2018
"Pobednik u Svetskom prvenstvu u ekonomičnom kuvanju je ova neverovatno ukusna francuska supa sa belim lukom "
Priprema15 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno65 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano353
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operite glavice belog luka i ne ljušteći ih prepolovite svaku porpečno.

Poređajte razrezima na dole u posudu za pečenje obilno namazanu sa delom maslinovog ulja. Ispecite oko 25-30 minuta na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni.

Čim se blago prohladi, da se ne ispečete, izvadite čenove iz gnezda ili ih samo blago tresnite i sami će ispasti. Izgnječite ih presom ili ih pasirajte.

Zagrejte šerpu sa ostatkom maslinovog ulja, ako vam je na dnu posude za pečenje ostalo od pečenja belog luka stavite i njega. Čim se zagreje (ali ne treba da se dimi, jer postaje štetno), sipajte brašno odjednom i mešajte dok se ne proprži i prijatno zamiriše. Stavite pastu od belog luka.

Nalijte u porcijama bujon uz neprestano mešanje, da se homogenizuje sve i ostavite tako da se krčka oko 15 minuta na tihoj vatri.

Stavite rezanca, začine i so po ukusu i kuvajte dok rezanca ne budu gotova.

Servirajte supu vruću dok po želji posipate sveže iseckanim peršunom.

Prijatno.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar