Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od belog luka»Francuska supa sa belim lukom

Francuska supa sa belim lukom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Francuska supa sa belim lukom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Pobednik u Svetskom prvenstvu u ekonomičnom kuvanju je ova neverovatno ukusna francuska supa sa belim lukom"

Potrebni sastojci

  • beli luk - 4 glavice, velike
  • brašno - 3 kašika
  • maslinov ulje - 8 kašika
  • bujon od povrća - oko 1 litar
  • so - po ukusu
  • majčina dušica - 2 - 3 prstohvata
  • muskatni oraščić - 1 prstohvat
  • beli biber - po ukusu
  • šafran - 4 - 5 vlasi (po želji)
  • rezanca - 2 šake
* merne jedinice

Način pripreme

Operite glavice belog luka i ne ljušteći ih prepolovite svaku porpečno.

Poređajte razrezima na dole u posudu za pečenje obilno namazanu sa delom maslinovog ulja. Ispecite oko 25-30 minuta na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni.

Čim se blago prohladi, da se ne ispečete, izvadite čenove iz gnezda ili ih samo blago tresnite i sami će ispasti. Izgnječite ih presom ili ih pasirajte.

Zagrejte šerpu sa ostatkom maslinovog ulja, ako vam je na dnu posude za pečenje ostalo od pečenja belog luka stavite i njega. Čim se zagreje (ali ne treba da se dimi, jer postaje štetno), sipajte brašno odjednom i mešajte dok se ne proprži i prijatno zamiriše. Stavite pastu od belog luka.

Nalijte u porcijama bujon uz neprestano mešanje, da se homogenizuje sve i ostavite tako da se krčka oko 15 minuta na tihoj vatri.

Stavite rezanca, začine i so po ukusu i kuvajte dok rezanca ne budu gotova.

Servirajte supu vruću dok po želji posipate sveže iseckanim peršunom.

Prijatno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: