Francuska supa od paradajza

Francuska supa od paradajza
Fotografije: N.Akifova
1 / 2
02/03/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Skuvaj45 min.
Ukupno65 min.
Porcije4
"Poslužujemo francusku supu od paradajza koja trpezi daje posebnu čarobnost"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Počinjemo sa pranjem i guljenjem paradajza, nakon čega ih sečemo na male kockice, nastavljamo sitno da sečemo luk i beli luk.

Uzimamo jednu šerpu i unutra stavljamo dve kašike maslinovog ulja, dinstamo luk dok ne promeni boju.

Nakon toga dodajemo paradajze, ostavljamo da se dinstaju otprilike 5 minuta, dolivamo otprilike 1 litar hladne vode i ostavljamo supu od paradajza da vri pola sata.

Kada dobro pasiramo, dodajemo so i beli biber.

Prilikom serviranja, francusku supu od paradajza posipamo s malo sitno iseckanog bosiljka i tvrdog kozjeg sira.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: