Supa od prepelica

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
593
23/09/2018
"Male prepelice nisu za pečenje, ali su savršene za supu "
Priprema20 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano745
  • Pregledi tokom meseca51
  • Pregledi tokom sedmice14
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistite prepelice i stavite ih da se skuvaju u 1, 5 litar vode. Nakon toga odvojte meso, iskidajte ga i sačuvajte bujon.

Iseckajte praziluk i stavite da se zaprži u 4 kašike masnoće u odvojenoj šerpi. Dodajte isečene šargarepe i dolijte belo vino.

Nakon 5-6 minuta posolite i dodajte istucan karanfilić. Dolijte bujon, dodajte oljušten i isečen krompir i ostavite da vri dok ne omekša krompir.

Dodajte iskidano meso od prepelica, kari, kurkumu i nakon još 5 minuta sklonite supu sa ringle. Na kraju promešajte sa svežim ili suvim peršunom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar