Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Obrnuti kolač od oraha

Obrnuti kolač od oraha

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Obrnuti kolač od oraha
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Ceo svet ćete okrenuti, ukusniji okrenuti kolač nećete naći"

Potrebni sastojci

  • brašno - 185 g
  • smeđi šećer - 250 g
  • jaja - 3 komada
  • orasi - 150 g
  • maslac - 185 g
  • sveže mleko - 100 ml + 3 supene kašike
  • prašak za pecivo - 8 g
  • crna čokolada - 100 g
  • kakao - 25 g
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite u malu šerpu 60 g kravljeg maslaca, 3 supene kašike svežeg mleka i 80 g braon šećera. Ugrejte sastojke dok se šećer ne rastopi.

Obložite kalup, (24 cm) sa ivicama koje se skidaju, papirom za pečenje. Sipajte smesu, poravnajte i sipajte ravnomerno krupnije iseckane orahe.

Stavite kalup u frižider dok pripremate smesu za kolač. U posudu staite preostali kravlji maslac i šećer.

Mutite mikserom dok ne dobijete homogenu smesu. Dodajte jedno po jedno jaje, mutite mikserom dok se potpuno ne integrišu. U drugu posudu sipajte brašno sa praškom za pecivo, kakaom i prstohvatom soli. Dodajte u krem od maslaca.

Rastopite čokoladu na pari. Lagano sipajte u smesu i homogenizujte. Izvadite kalup iz frižidera i sipajte smesu za kolač. Poravnajte.

Pecite kolač u prethodno ugrejanoj rerni na 170 stepeni sa ventilatorom oko 35-40 minuta.

Sačekajte da se gotov kolač potpuno ohladi i okrenite ga na odgovarajući tanjir.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: