Način pripreme
Uzimamo duboku i veliku posudu, sipamo unutra melveno meso, koje je mešavina telećeg i jagnjećeg mesa, da ne bi meso bilo previše suvo.
Rendamo jednu veliku glavicu luka unutra, razbijemo jedno jaje, dodajemo so, biber, origano, čubar, ljutu alevu papriku i sodu bikarbonu i mesimo mleveno meso dobro bar tri minuta.
Posle pokrivamo streč folijom i stavljamo u frižider da mleveno meso upije začine.
Nakon što prođu bar dva sata, vadimo, uzimamo posudu za pečenje, mažemo ulje, i oformimo ćuftice.
Ređamo u posudu za pečenje - izađe oko 12 komada srednje velikih ćuftica.
Pečemo na 180 stepeni pola sata i naše pečene ćuftice u rerni su gotove.
Ni po čemu se ne razlikuju od onih spremljenih i tiganju.
Veoma preporučujem ove ćuftice u rerni kao pržene i zdravije sa veoma malo masnoće.