Brze mekane mekike

Brze mekane mekike
Fotografije: Maria Simova
05/12/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Skuvaj20 min.
Ukupno40 min.
Porcije12
"Omiljene mekike su doručak nakon koga svako sa osmehom na licu ustaje od stola"

Potrebni sastojci

  • brašno - 600 g
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 250 g
  • voda - 0.5 šolje, topla
  • soda bikarbona - 0. 5 kašičice
  • so - 0.5 kašičice
  • ulje - za prženje
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu prosejte brašno. U drugoj posudi umutite jaja viljuškom, dodajte kiselo mleko, toplu vodu, so i sodu, mešajte da se dobije homogena smesa i ostavite da se aktivira.

Zatim u to dodajte bršano u delovima i mešajte.

Na kraju umestite meko testo, kada se testo više ne bude lepilo za ruke, zaustavite i dodajte brašno. Testo ostavite u nauljenoj posudi 20 minuta da odmori.

Za to vreme u tiganju na jakoj vatri zagrejte malo više od 0. 5 ulja. Kad se ulje zagreje, smanjite vatru da bude umerena.

Od testa obrazujte loptice veličine jajeta i prstima svaku razvucite, ali da ne bude mnogo tanko. Pržite sa obe strane da se dobije zlatkasta boja.

Veoma mekane mekike za doručak.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: