Plavi patlidžan sa kiselim mlekom i belim lukom

AnonymousAnonymous
Početnik
2
1
03/12/2019
"Predjelo, ručak ili večera - izbor je vaš "
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano236
  • Pregledi tokom meseca41
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan oljuštiti, iseći na kolutove 1/2cm debljine, posoliti i ostaviti da pusti gorčinu.

Za to vreme kiselo mleko pomešati sa izgnječenim belim lukom (količina po ukusu) i sasvim malo soli.

Kada je patlidžan pustio vodu, ocediti ga pa svaki kolut uvaljati u brašno i pržiti samo da omekša.

U pripremljenu posudu (ja spremam u vatrostalnom đuveču) sipati sloj kiselog mleka da samo prekrije dno, ređati pržene i od ulja oceđene kolutove patlidžana i svaki sloj premazati kiselim mlekom.

Tako raditi dok se ne utroši sav materijal, stim što poslednji sloj mora da bude kiselo mleko. Ohladiti na sobnoj temperaturi pa staviti u frižider (najbolje preko noći).

Seći na kocke i uživati.

Odlično je kao hladno predjelo ili lagana letnja večera. Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar