Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Tulumbe»Klasične turske tulumbe

Klasične turske tulumbe

Klasične turske tulumbe
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
4 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
30
"Tulumbe nam govore univerzalnim jezikom sreće, zato što ne postoji način da ih probate i da niste srećni"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • belanca - 1 komad
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • griz - 1/2 šolje
  • ulje - 1/2 šolje
  • brašno - 1, 5 šolja
  • prašak za pecivo - 1/2 kesice
  • za siriup
  • šećer - 300 g
  • voda - 1 i malo šolje
  • limun - 1 parče
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo napravite sirup jer on treba da bude skroz hladan.

U kaserolu stavite šećer, vodu i limun. Sačekajte da provr i kuvajte 10 minuta. Isključite i sklonite sa strane.

Lepo je da pripremite uveče, takoće ćete biti sigurni da će biti skroz hladan.

Napravite testo, stavite sve sastojke u veliku posudu i lepo promešajte drvenom kašikom.

U duboki tiganj sipajte veliku količinu ulja i sačekajte da provri.

Uz pomoć šprica oblikujte tulumbe i pržite ih dok ne dobiju lepu, zlatnu boju.

Izvadite i ocedite na ubrusu. Stavite ih u pleh u jedan red i prelijte hladnim sirupom.

Ostavite tako klasične turske tulumbe na jednu noć da upiju sirup.

Možete ih ostaviti i u frižider.

* Šolja - čaša za vodu od 200 ml.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: