Način pripreme
U posudi prosejte brašno i dodajte so, promešajte.
Odvojeno namrvite kvasac, dodajte šećer i pola šolje tople vode, promešajte i ostavite smesu pokrivenu da se aktivira 20 minuta.
Odovjte jedno žumance od jaja za mazanje, ostala umutite viljuškom i dodajte kiselo mleko i preostalu polovinu tople vode.
Dodajte smesu od jaja sa aktivitanim kvascem u brašno i mešajte špatulom dok se ne dobije ujednačena lepljiva smesa. Na kraju dodajte istopljeni maslac u etapamo uz neprestano mešanje dok se ne usvoji.
Namažite malu posudu za pečenje masnoćom i sipajte smesu za pogaču u nju pomoću špatule zarevnite i rasporedite smesu u njoj.
Odozgo namrvite sir i ostavite tako 20 minuta.
Umutite izdvojeno žumance sa kašikom ulja i namažite pogaču od sira odozgo.
Zagrejte rernu na 200 stepeni i stavite posudu u njum pecite pogaču za doručak dok ne postane zlatasto braon boje, oko 40 minuta - dok čačkalica ne bude suva.