Način pripreme
Isecite patlidžan i tikvicu po dužini. Isecite ih na gril tiganju i nakon toga začinite solju i sa malo maslinovog ulja.
Blanširajte paradajz nekoliko minuta u kipućoj vodi. Oljuštite ih, očistite od semenki i isecite na male kocke.
U tiganju sa jednom šoljom maslinovog ulja zapržite sitno isečene čenove belog luka. Dodajte kocke paradajza i paradajz pire. Sipajte jednu šolju tople vode. Začinite solju i prstohvatom svežeg majorana. Kuvajte sos dok se ne zgusne.
Pokrijte posudu papirom za pečenje. Namažite ga sa malo maslinovog ulja.
Počnite da ređate red patlidžana, stavite sos od paradajza i pospite narendanom skamorcom. Posle red tikvica i opet sos od paradajza, skamorca.
Od nabrojane količine sastojaka možete da dobijete dve porcije jela.
Zapecite na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni 10 minuta.
Servirajte jelo toplo, ali i ohlađeno je ukusno!