Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Milfoj sa patlidžanom i tikvicama

Milfoj sa patlidžanom i tikvicama

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Milfoj sa patlidžanom i tikvicama3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
8
"Izazovi od povrća za ljubitelje aromatičnih jela"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 1 komad, veliki
  • tikvica - 1 komad, velika
  • skamorca - 150 g (vrsta sira)
  • paradajz - 3 komada
  • beli luk - 3 čena
  • paradajz pire - 200 ml
  • majoran - 1 prstohvat
  • maslinovo ulje - 1 šolja
  • topla voda - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite patlidžan i tikvicu po dužini. Isecite ih na gril tiganju i nakon toga začinite solju i sa malo maslinovog ulja.

Blanširajte paradajz nekoliko minuta u kipućoj vodi. Oljuštite ih, očistite od semenki i isecite na male kocke.

U tiganju sa jednom šoljom maslinovog ulja zapržite sitno isečene čenove belog luka. Dodajte kocke paradajza i paradajz pire. Sipajte jednu šolju tople vode. Začinite solju i prstohvatom svežeg majorana. Kuvajte sos dok se ne zgusne.

Pokrijte posudu papirom za pečenje. Namažite ga sa malo maslinovog ulja.

Počnite da ređate red patlidžana, stavite sos od paradajza i pospite narendanom skamorcom. Posle red tikvica i opet sos od paradajza, skamorca.

Od nabrojane količine sastojaka možete da dobijete dve porcije jela.

Zapecite na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni 10 minuta.

Servirajte jelo toplo, ali i ohlađeno je ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: