bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjene Paprike»Moje uspešne punjene paprike

Moje uspešne punjene paprike

GenovevaGenoveva
Kuvar
4571k6
Moje uspešne punjene paprike
Fotografije: Genoveva
1 / 2
11/12/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Korak po korak i zajedno ćemo pripremiti najukusnije punjene paprike sa sosom, da ćete nakon toga zapisati i recept"

Potrebni sastojci

  • paprike - 18 komada, šarene
  • mleveno meso - 200 g, mešano
  • pirinač - 300 g
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz - 2 komada
  • so
  • biber
  • čubar
  • peršun
  • ulje
  • brašno - 3 supene kašike
  • jaja - 3 komada
  • kiselo mleko - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Paprike operemo, izvadimo unutrašnjost i izbušimo nožem svaku na 2-3 mesta. Poređamou pleh i ostavljamo sa strane. Luk oljuštimo, operemo i isečemo na kockcie. Šargarepu i 1 zelenu i 1 crvenu papriku takođe očistimo, operemo i sečemo na kockice.

U tiganj sipamo oko 5 supenih kašika ulja i prvo propržimo luk. Nakon toga dodajemo šargarepu i paprike. Pržimo oko 2 minuta i dodajemo opran i očišćen pirinač u njih.

Dobro promešamo i dodajemo 1 šolju vode. Ostavljamo da vri dok voda ne ispari. Nakon toga dodajemo mleveno meso, promešamo tako da može da se pomeša zajedno sa pirinčem. Skidamo sa vatre i dodajemo 1 paradajz, oljušten i sitno iseckan, i peršun, takođe sitno iseckan.

Začinimo solju, biberom i čubrom i dobro promešamo. Uz pomoć male kašike punimo paprike i sa ovako pripremljenom smesom potapamo u brašno pre nego što stavimo u pleh ponovo .

Nakon što napunimo paprike, prelivamo ih uljem odozgo. Isečemo drugi paradajz na komade odozgo i punimo pleh vodom tako da pokrije paprike. Pečemo u ugrejanoj rerni, kad se zapeku sa jedne strane, okrećemo ih da se zapeku i sa druge.

Na kraju pripremamo preliv, u dubokoj posudi umutimo 3 jajeta i 1/2 kofice kiselog mleka. Ovako umućenom smesom prelivamo paprike odozgo i vraćamo ponovo u rernu dok se preliv ne zapeče. Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: