Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Dinstani krompir»Dinstani krompir sa koricom

Dinstani krompir sa koricom

GenovevaGenoveva
Kuvar
51171k
Dinstani krompir sa koricom
Fotografije: Genoveva
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Majstorluk je da pripremik krompir ovako, da se unutra topi u ustima, a da je odozgo pokriven hrskavom koricom"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje
  • origano
  • čubar
  • aleva paprika
  • pivo - 50 ml
  • univerzalni začin - Maggi
  • beli luk - 3 čena
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir oljuštimo, operemo, nakon toga sečemo na debele krugove u odgovarajući pleh. Posolimo, dodamo biber, alevu papriku, vegetu, čubar i origano. Dobro promešamo kašikom.

Nakon toga sečemo oljušteni beli luk na krugove takoše, prelivamo obilno maslinovim uljem i sipamo pivo. Promešamo ponovo i pokrivamo pleh aluminijumskom folijom

Pečemo krompir u ugrejanoj rerni, proveravamo s vremena na vreme da li je gotovo. Kad se krompir izdinsta i omekša, skidamo foliju i ostavljamo krompir da se peče da se uhvati lepa korica.

Kad se krompir zapeče, isključimo i serviramo tople. Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: