Način pripreme
/undefined Operemo grašak i ocedimo od vode. Luk očistimo i isečemo na sitno. Sipamo u šerpu ulje (4 kašike). Sipamo isečen luk i grašak. Sipamo malo tople vode (1 šolju), posipamo kari po ukusu, biber po ukusu, uključujemo ringlu i dinstamo povrće dok ne ostane na masnoći.
Sipamo slatku alevu papriku, dimljenu alevu papriku i brašno. Mešamo nekoliko puta i sipamo toplu vodu (približno 4-5 šolja).
Kuvamo jelo ne stavljajući poklopac na šerpu, dok grašak dobro ne uvri, a tokom kuvanja možemo da dolivamo još tople vode.
Posipamo čubar po ukusu, a nekoliko minuta pre nego što sklonimo s ringle stavljamo kocku bujona od povrća i so ako je neophodno.
Možemo i dodatno da zgusnemo janiju sa graškom sa još malo brašna, rastvorenog u vodi, dok mešamo.