Posna janija od graška

Mariola Pantelic
Mariola Pantelic
Početnik
11/12/2019
"Tradicija je nešto čega se pridržavamo, evo zašto smo rešili danas da vam predložimo ukusnu i posnu janiju od graška "
Priprema20 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno55 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano440
  • Pregledi tokom meseca116
  • Pregledi tokom sedmice26
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • grašak - 200 g, svež (može i blanširan, zamrznut)
  • luk - 1 komad
  • kari - začin
  • biber
  • bujon od povrća - 1 kocka
  • čubar
  • ulje - 4 kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica, slatka
  • dimljena aleva paprika - 1 kašičica
  • brašno - 2 - 3 kašike
  • so - ako je neophodno
* merne jedinice

Način pripreme

/undefined Operemo grašak i ocedimo od vode. Luk očistimo i isečemo na sitno. Sipamo u šerpu ulje (4 kašike). Sipamo isečen luk i grašak. Sipamo malo tople vode (1 šolju), posipamo kari po ukusu, biber po ukusu, uključujemo ringlu i dinstamo povrće dok ne ostane na masnoći.

Sipamo slatku alevu papriku, dimljenu alevu papriku i brašno. Mešamo nekoliko puta i sipamo toplu vodu (približno 4-5 šolja).

Kuvamo jelo ne stavljajući poklopac na šerpu, dok grašak dobro ne uvri, a tokom kuvanja možemo da dolivamo još tople vode.

Posipamo čubar po ukusu, a nekoliko minuta pre nego što sklonimo s ringle stavljamo kocku bujona od povrća i so ako je neophodno.

Možemo i dodatno da zgusnemo janiju sa graškom sa još malo brašna, rastvorenog u vodi, dok mešamo.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar