Puckane ljute papričice u slatko-kiselom sosu

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
1990
2
12/12/2019
"Svako jelo postaje ukusnije, ako vam se pod rukom nađe teglica puckanih ljutih papričica u slatko-kiselom sosu "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano25
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • ljute papričice - 2 kg
  • mirođija - 1 veza
  • beli luk - 1 glavica
  • biber - 1 kašika, u zrnu
  • jabukovo sirće - 1 litar
  • šećer - 1 kg
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Operite ljute papričice i uklonite drške. Ugrejte roštilj i na kratko ih ispecite sa obe strane.

Napravite sirup od sirćeta i šećera u razmeri 1:1 u šerpi.

Kada smesa provri isključite vatru i dodajte so, probajte i odredite količinu soli po vašem ukusu.

Kada se smesa ohladi dodajte sitno naseckanu mirođiju i beli luk, nasečen na krupno.

Papričice ređajte u tegle po vašem izboru, ali ih nemojte pritiskati. Što više slatko-kiselog soka ima, to je bolje.

Kada otvorite teglu prvo će nestati sok, jer je neverovatno ukusan. Zatvorite tegle poklopcima i ne morate ih kuvati.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar