Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Musaka»Musaka sa tikvicama i pirinčem

Musaka sa tikvicama i pirinčem

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2183k217
Musaka sa tikvicama i pirinčem
Fotografije: marcheva14
2 / 4
19/12/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Sočna i bez mlevenog mesa - probajte jednu drugačiju musaku, koja će vam se sigurno osladiti"

Potrebni sastojci

  • tikvice - oko 700 g
  • mladil uk - 6 strukova, svež
  • beli luk - 2 čena
  • pirinač - 200 g, dugog zrna
  • voda - 4 šolje
  • mirođija - 1/2 veze
  • biber - 1/2 kašičice
  • maslinovo ulje - oko 50 - 60 ml
  • so - 1 kašičica
  • preliv
  • jaja - 2 komada, M
  • kiselo mleko - 200 g, gusto
  • brašno - 1 supena kašika
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice opereite, osušite i isecite na kockice.

Beli deo luka isecite na krugove Isecite beli luk na kriške.

U dubokom tiganju ugrejte maslinovo ulje, dodajte tikvice i luk i dinstajte dok ne ostanu na masti.

Dodajte pirinač, prethodno opran i oceđen. Pržite dok ne postane providan. Posolite, pobiberite i dodajte iseckanu mirođiju.

Smesu prebacite u pleh, namazan maslinovim uljem, rasporedite, sipajte vodu.

Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne upiju vodu.

Jaja za preliv za musaku umutite u posudi, dodajt ebrašno, so.

Mutite, nakon toga dodajte kiselo mleko i smesu mutite dok ne postane homogena. Sipajte ravnomerno preko musake od povrća i vratite pleh da se zapeče na gornjem grejaču dok ne porumeni.

Musaka od tikvica je gotova, servirajte sa taratorom ili kiselim mlekom po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: