Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Praznični Hleb»Italijanska pogača Danubio sa nadevom

Italijanska pogača Danubio sa nadevom

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5871912k129
Italijanska pogača Danubio sa nadevom
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 6
20/12/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
10
"Volimo Italiju i njene delikatese, a pogače su među njima - evo je još jedna"

Potrebni sastojci

  • brašno - 350 g
  • sveže mleko - 150 ml
  • jaja - 1 komad, malo
  • maslinovo ulje - 30 ml
  • so - 1 kašičica
  • šećer - bogat prstohvat
  • kvasac - 10 g, kockice
  • za nadev
  • šunka - 150 g, kuvana
  • asiafo - 100 g (možete zameniti sa kačkavaljem)
  • za posipanje
  • semenke - miks (po želji)
  • za premazivanje
  • žumanca - 1 komad
  • sveže mleko - 2 supene kašike
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte sveže mleko. Stavite u njega kvasac sa bogatim prstohvatom šećera i jednom supenom kašikom brašna. Promešajte, pokrijte posudu i ostavite na toplom dok semsa ne nadođe.

U velikoj posudi prosejte brašno. Sipajte nadošao kvasac. Dodajte maslinovo ulje i jedno malo jaje. Ako vam je jaje veće, možda će biti potrebno da dodajte još malo brašna, ali ne više od 1 supene kašike.

Zamesite testo, oblikujte, dodajte so. Mesite još oko 10 minuta. Oblikujte testo na loptu, namažite ga maslinovim uljem, ostavite u posudi, pokriveno parčetom najlona i krpom.

Stavite posudu na toplom dok se testo ne udvostruči. Nadošlo testo stavite na brašnom posutu radnu površinu. Podelite na delove, svaki oko 90 g.

Napravite loptice, razvucite ih i u sredinu stavite kuvanu šunku i kačkavalj. Dobro oblikujte lopte.

Obložite pleh papirom za pečenje. Četkom namažite maslinovo ulje. Poređajte lopte u pleh, pokrijte krpom i ostavite na oko 40 minuta da odstoje.

Umutite žumance sa 2 suepene kašike malsinovog ulja i još topliko svežeg mleka. Namažite pogaču. Po želji možete posuti miksom semenki.

Pecite pogaču sa nadevom na 180 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni dok ne dobije lepu boju.

Ostavite italijansku pogaču Danubio na rešetku.

Veoma je meka, vazdušasta i ukusna! Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: