Francuska čorba od krompira

20/12/2019
"Francusku čorbu od krompira serviramo s ljubavlju, prepečenom kriškom hleba i dobrim apetitom "
Priprema15 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno50 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano233
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite beli deo jednog velikog struka praziluka. U šerpi rastopite kravlji maslac i pržite praziluk nekoliko minuta.

Dodajte krompir, isečen na kockice i nastavite da pržite još 5 minuta, mešajte neprestano da krompir ne zagori. Sipajte mleko, bujon, začinite biberom i solju.

Poklopite i kuvajte dok krompir ne omekša ili oko 25 minuta. Skinite posudu sa vatre i pasirajte čorbu. Začinite pavlakom.

Sipajte malo maslinovog ulja u tiganj. Pržite isečene kriške francuskog hleba sa obe strane na kratko. Pospite rendanim grijer sirom ili parmezanom

Servirajte francusku krompir čorbu toplu sa prepečenim kriškama hleba, posutu peršunom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar