Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Krem supe»Krompir čorba»Francuska čorba od krompira

Francuska čorba od krompira

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Francuska čorba od krompira
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Francusku čorbu od krompira serviramo s ljubavlju, prepečenom kriškom hleba i dobrim apetitom"

Potrebni sastojci

  • krompir - 400 g
  • praziluk - 1 komad
  • sveže mleko - 200 ml
  • pavlaka - 200 ml, za kuvanje
  • bujon od povrća - 200 ml
  • maslac - 50 g, kravlji
  • biber
  • peršun
  • za prepečene kriške hleba
  • francuski hleb
  • tvrdi sir - grijer, može parmezan
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite beli deo jednog velikog struka praziluka. U šerpi rastopite kravlji maslac i pržite praziluk nekoliko minuta.

Dodajte krompir, isečen na kockice i nastavite da pržite još 5 minuta, mešajte neprestano da krompir ne zagori. Sipajte mleko, bujon, začinite biberom i solju.

Poklopite i kuvajte dok krompir ne omekša ili oko 25 minuta. Skinite posudu sa vatre i pasirajte čorbu. Začinite pavlakom.

Sipajte malo maslinovog ulja u tiganj. Pržite isečene kriške francuskog hleba sa obe strane na kratko. Pospite rendanim grijer sirom ili parmezanom

Servirajte francusku krompir čorbu toplu sa prepečenim kriškama hleba, posutu peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: