Način pripreme
Isecite na sitno luk, šargarepu i krhkiji deo celera.
U šerpu sipajte i zagrejte šolju maslinovog ulja. Ubacite jedan čen belog luka. Zapržite povrće 5 mintua. Izvadite čen belog luka.
Sipajte litar vode. Kada provri stavite na kocke isečene tikvice i grašak. Posolite.
Kuvajte čorbu dok povrće ne omekša.
Zamešajte jednu kašiku brašna rastvorenu u malo vode. Stavite šaku nalomljenih rezanaca. Kvuajte dok rezanca ne budu gotova.
Sklonite posudu sa ringle.
U posudu stavite sir i jedno žumance. Mutite žicom dok ne postane glatko.
Od čorbe odlijte u zapršku mešajući energično. Vratite zaprženu čorbu u nezaprženu.
Dobro homogenizujte.
Začinite gotovu čorbu od tikvica, graška i sira sa nekoliko kapi limuna, prstohvatom peršuna, prstohvatom mirođije i biberom.